- THE YELLOW HOUSE

Date du projet :31/08/2010
Coût :360 000 € HT
Surface :210m2 habitables
Localisation : quartier rive gauche Versailles

Transformation of appartments and a workshop into a house for a family of 6 with a disabled, in the historical district of Versailles.

When looking to relocate their family in a ground floor appartment, after the accident of the father, our clients found this old workshop with 3 appartments in the historical center of town.
The project needed a lot of préparation and understanding to meet the needs and desires of a recently turned around family with 4 children and a father now in a wheelchair.
The challenge was to create a disabled friendly environnement without it showing as such.
Deep in a court yard the project favored fluidity of movement and sun light. Creating an enclosed garden by which they enter their new house.